Хуманитарне вечери за младу наду

Свакога дана се сусрећемо са коментарима старијих људи на рачун младих, на рачун омладине и деце. Да ли је тачно да је свака нова генерација гора од претходне?  Ученици средње музичке школе „Коста Манојловић“ и Гимназије у Смедереву учинили су нешто што ће вратити веру у младе.

Наиме, ученици ових двеју школа ујединили су се у жељи да помогну свом другу, а нашем победнику Републичког такмичења, Милету Ђурђевићу, ученику 2. разреда горе наведене музичке школе, у отплати хармонике која му је потребна за наставак школовања.

Ови ученици су у веома кратком року организовали две хуманитарне вечери.

Прво вече одржало се 24. октобра и било је посвећено музици. Те вечери смо били у прилици да уживамо у изведбама ученика средње музичке школе „Коста Манојловић“.

Књижевност је била тема друге вечери које се одиграло сутрадан, 25. октобра. Тада сте могли да чујете поезију на страним језицима и прозне текстове у беседи ученика Гимназије.

Место дешавања била је Свечана сала смедеревске Гимназије,  која је била препуна,  а гости  су били родитељи, професори, вршњаци из обе школе, али и из других школа. Све је ујединила жеља да помогну. Нечије мало, стварно некоме много значи.

Учесници нису били напети, већ пуни позитивне енергије коју су пренели и на публику. Створили су пријатну и опуштену атмосферу која је држала пажњу публике.

Миле се на крају захвалио посетиоцима и одсвирао две своје омиљене композиције, чиме је и затворио обе вечери. Уследио је огроман аплауз.

Скупљено је 43 000 динара, што није довољно за потпуну исплату хармонике, али јесте за продужетак рока.

После овога можемо само рећи да ако нам будућност зависи од овакве деце, она ће дефинитивно бити светла!

Аутор: Марија Маврић, 2/2

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

1 thoughts on “Хуманитарне вечери за младу наду

  1. Повратни пинг: Нове активности наших ученика – ГИМНАЗИЈА Смедерево

Постави коментар