Гимназијалци већ једанаест година верни посетиоци Фестивала науке

Чланови секције Физис су и ове године, заједно са Фестивалом науке, поставили нека важна питања, кренули у потрагу за одговорима и померили границе. Јер наука, од хемије до космологије, од психологије до физике, кроз све научне области објашњава свет око нас, систематизује сакупљена знања и развија наше критичко размишљање. У науци, баш као и у природи (грчки: ϕνσιζ-физис-природа), све се креће, мења и напредује.

Најзанимљивији доктор на свету

Др Молекул, Израел  www.drmolecule.com

На захтев бројних радозналаца одушевљених овим јединственим доктором, израелска ТВ звезда, глумац и научник Ори Вејл и ове године се дружио са љубитељима науке  на Фестивалу. Чланови секције Физис су се спремно укључили у његов луди научни шоу који их је кроз свет физике и хемије водио уз помоћ магичних експеримената. Одлично су се забавили и обновили стечена знања уз најзанимљивијег доктора на свету – Др Молекула!

Наука иза Холивуда

Стив Вулф (Steve Wolf), САД  www.stevewolf.info

Одувек те је занимало како се снимају невероватне вратоломије које на великом платну изгледају тако уверљиво? Одговор је веома једноставан – уз помоћ науке! Стив Вулф, оснивач организације „Наука у филмовима“, радио је са бројним холивудским звездама, као што су Том Круз и Ал Паћино. На Фестивал науке дошао је да објасни како се у филмовима на безбедан начин изводе паљења кућа, експлозије аутомобила, како глумци скачу с крова…

Циркуска научна фантастика

COMPAGNIE LA BELLE APOCALYPSE, Француска, www.labelleapocalypse-cie.com

Како се то врти чувени гимнастичарски точак и шта се дешава са особом која је у његовом средишту? Да ли се акробате ослањају само на поверење кад на неколико метара изнад земље изводе вратоломије држећи се само за руке својих колега? Француска трупа, уз помоћ домаћих снага, објашњава зашто је за акробате познавање физике од пресудног значаја!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Новогодишња и Божићна честитка Фестивала науке упућена ученицима и професорима Гимназије у Смедереву (честитку примили 27.12.2017).

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s