И ми ђаке за трку имамо!

Best in English је такмичење међународног карактера и организује га Институт за развој компетенција из Прага. Ово такмичење за средњошколце се одржава  једном годишње, а ове године је одржано 30. новембра, када су први пут у њему учествовали и наши ђаци. У одређено време сви такмичари ,,излазе“ на интернет, свака школа има свој идентификациони број, који добија професор координатор. Најмањи број ученика који могу да учествују из једне школе је 10, а горње границе нема.Такмичење траје сат времена и проверава се вештина разумевања језика слушањем и читањем, и ради се тест општег познавања енглеског језика (граматике и лексике).

Пошто је потребно да ученици седе свако за својим рачунаром и да имају добру интернет везу, јер треба да слушају и гледају клипове, наших ђака није могло бити више од 20. То су били ђаци из четвртог и другог разреда. Како ко заврши, шаље тест и одмах добија своје личне резултате, а званичне сертификате су и такмичари и школа добили средином фебруара. Рачуна се десет најбољих резултата за резултат школе. Ове године је учествовало 17 612 ученика, 750 школа из 29 земаља.  Дакле, ми смо четврта школа у Србији, а 105. у свету. С обзиром на то да посебне припреме за ово такмичење није било, да смо као школа учествовали први пут, да је све било на добровољној бази, као и то да нису сви који су желели могли да учествују, ово је изванредан резултат. Ово је списак првих десет ученика, од којих су 6 матуранти, а 4 су другаци:

1. Сања Станковић  IV/4
2. Алекса Спасић  IV /3
3. Марија Граовац  II/6
4. ИсидораЂорђевић  II/7
5. Ирена Тимић  II/1
6. Катарина Љушић  IV/3
7. Страхиња Вујасиновић  IV/4
8. Невена Симић  II/2
9. Стефан Васић  IV/1 и 10. Михајло Ивковић  IV/1.

Интересантано је то да је тест исти за све такмичаре, иако се ради о различитим нивоима знања. Сви учесници су добили своје појединачне сертификате, а школа је наше ученике наградила скромним поклонима (Oxford речницима). Све у свему, занимљиво, и ђацима посебно забавно, јер су имали осећај да су део света.

Честитамо ђацима и координатору за ово такмичење, професору енглеског језика, чији су ђаци учествовали у овоме, Ани Мартиновић!

Уреднички тим

 

One thought on “И ми ђаке за трку имамо!

  1. Повратни пинг: И ми ђаке за трку имамо! – ГИМНАЗИЈА Смедерево

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s