Гимназијалци у Истанбулу!

Ове године, у сарадњи са организацијом Интеркултура  у Србији, која је чланица најстарије светске мреже за програме међународне размене у образовању АФС, наша Гимназија се прикључила још једном од бројних пројеката у којима учествује. Реч је о такозваној ,,размени одељења“. Наиме, професорке које су ово дивно путовање организовале, Биљана Павловић (професор шпанског језика) и Слађана Мијаиловић (професор информатике) су саставиле групу од осам ученика, који су недељу дана боравили у дому ученика и професора, домаћина друге државе. Држава домаћин овог пута била је Турска.

Гимназијалци су у Истанбулу боравили од 21. до 29. априла. Били су топло дочекани и на аеродрому, али и у домовима својих домаћина. Упознали су се са едукативним системом и начином рада њихових школа, присуствујући часовима средње школе ,,Сисли – НишанташиНуриАкин Анатолиан“, а слободно време проводили су у обиласцима културно-историјских знаменитости. Осим тога, сусрели су се са потпуно другачијом културом, религијом, обичајима и људима, што је и био циљ ове размене.

За само осам дана, склопљена су пријатељства међу децом и професорима са различитих континената, која остају заувек, без обзира на разноликости у свим аспектима живота. Очекујемо узвратну посету турских ђака у септембру, када се ова размена наставља, и надамо се да ће им бити тако лепо искуство, као што је и нашим гимназијалцима!

 

Аутори : Нађа Савић и Ања Илић 2/6

Advertisements

One thought on “Гимназијалци у Истанбулу!

  1. Повратни пинг: Гимназијалци и у Истанбулу! – ГИМНАЗИЈА Смедерево

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s