Гимназијалци угостили ученике из Турске

Гимназија у Смедереву прошле године се прикључила једном од многобројних пројеката у сарадњи са организацијом Интеркултура у Србији и ове године је била домаћин у такозваној ,,размени одељења“.Организатори ове размене биле су професорке наше школе Слађана Мијаиловић (професорка информатике) и Биљана Павловић (професорка шпанског језика).

Да се подсетимо да су гимназијалци прошле године били гости ученицима и професорима из Истанбула, а ове године посета је узвраћена. Гости су боравили у Смедереву од 24. до 30. септембра. Срдачно су дочекани, како од својих домаћина тако и од стране ученика који нису учествовали у прошлогодишњој размени.

Гости су били вољни да нам одговоре на сва постављена питања. Говорили су о свом школском систему, обичајима, стиловима, религији и свему што је нас је занимало.

Ученици и њихови професори су присуствовали разним часовима у Гимназији и у част њиховог доласка је организована и приредба у свечаној сали Гимназије. Исто тако уживали су и у обиласку Београда. Обилазили су културно-историјске споменике како у Смедереву, тако и у Београду. Последње вечери организовали смо заједничко дружење и незабораван излазак. Упознали су се са нашим обичајима, културом, знаменитостима, али што је најважније, људима. Циљ дружења и био је тај да докажу да разлике у култури, религији и обичајима не могу спречити настанак нових пријатељстава која трају.

Аутор: Ана Станимировић, 4/2

Фото: Кристина Филић, 4/2

 

One thought on “Гимназијалци угостили ученике из Турске

  1. Повратни пинг: Гимназијалци угостили ученике из Турске – ГИМНАЗИЈА Смедерево

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s