Радионица кинеске калиграфије

 

Kaligrafija Gimnazija Smederevo (1)

У суботу 17. новембра 2018, у нашој школи је успешно реализована кинеска креативна радионица традиционалне кинеске калиграфије у заједничкој сарадњи  Института Конфуције и Гимназије Смедерево. Нова професорка кинеског језика Јована Дубоњац и лекторке кинеског језика Wang Yue и He Ping подучавале су лепом писању нимало лаких кинеских карактера, тридесетак заинтересованих полазника кинеског језика. Међу њима су били ученици прве и друге године наше Гимназије, професорка музичке уметности Милена Благојевић Лазић, која и у овој сезони прати часове кинеског језика, Борјана Весић, професор ликовних уметности из смедеревске основне школе ,,Др Јован Цвијић „, кao и неколицина заинтересованих ученика Цвијићеве школе који су уживали у овој несвакидашњој једноипочасовној радионици калиграфије.

Уз бајковито осликавање кинеских карактера и упознавање њихових симболичних значења, као и кинеске културе, традиције и обичаја,  полазници ове креативне радионице су својим интересовањем показали да је кинески језик – језик будућности.

Следећег месеца планирана је кинеска чајанка и обука полазника у вези са традиционалном припремом кинеског чаја, па нам се придружите сви који  поштујете ову древну културу. Позив је отворен и за похађање часова кинеског језика, који се од октобра ове године одржавају сваке суботе од 11 до 12,30 сати у Гимназији Смедерево у учионици бр. 47.

2 thoughts on “Радионица кинеске калиграфије

  1. Повратни пинг: Радионица кинеске калиграфије – ГИМНАЗИЈА Смедерево

  2. Повратни пинг: Светосавска одликовања у рукама гимназијалаца – ГИМНАЗИЈА Смедерево

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s