Ђачки живот између два часа

Како изгледа ђачки живот између два часа?

Питање на које можемо добити најразличитије одговоре. Прво на шта ђаци помисле су књиге, контролне вежбе, испитивања и стрес због свега тога. Међутим, школа је за нас ђаке нешто више од тога. У школи се рађају прва пријатељства, па и прве симпатије, спознајемо себе и постајемо свесни својих емоција и своје личности. На први поглед  делује лако, али заправо није, много је лакше када имате неког поред себе, друга из школске клупе.

Ђаци на утакмици између одмора.

У тренутку када се чује звоно за крај часа, почиње један нови живот, и школе и ђака. Баш у тој школи славимо заједно добре оцене и успехе, тешимо се када све то добро изостане. Славимо рођендане, празнике, играмо друштвене игре, бавимо се спортом, глумимо и засмејавамо једни друге, имамо своје мале ритуале пре часа испитивања, као и договоре да одложимо иста, све је то много лепше уз право друштво. Преписујемо домаће задатке и учимо за следећи час, али најлепше је када прошетате ходником након дугог и напорног часа и видити пријатељска лица у ходнику. Неизоставни део нашег, како школског, тако и ваншколског живота је спорт. Да ли је то баскет после часова, или утакмица у међусмени, трчање, рукомет, свеједно је. Спортом се боримо против насиља, негујемо здравље, али и пријатељства. Зато је спорт увек наш избор.        

Ђачки живот, поред градива и оцена чине и ти мали, скоро неприметни, али за нас веома значајни тренуци, одлуке, жеље, понеко насмејано лице…А све најбитније што чини наш ђачки живот тако богатим, дешава се управо између часова!

Ђаци репортери: Ива Илић, Анђелка Јанковић , Марија Ђондовић

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s