Гимназијалци на Сајму спорта

Ученици Гимназије су 24. новембра посетили осми по реду сајам спорта, који се одржавао на Сајмишту у Београду од 22. до 24. новембра. Последњег дана сајма су посетиоцима биле доступне бројне активности, од логичких игрица и шаха, преко бокс меча, па све до игралишта за најмлађе. На штандовима су промовисани спортски клубови и школе, спортска медицина, опрема, а на појединим, попут штанда организатора – Спортског савеза Србије, могло се и информисати о ученичким стипендијама у иностранству, намењеним младим талентима.

Погледајте и делић атмосфере са овог догађаја:

Овом приликом је ОШ ,,Бранислав Нушић“ из Смедерева додељена прва награда за резултате остварене у TreninGo – ,,трчим за школу“ изазову. Протеклих месец и по дана су њени ђаци, уз помоћ својих старијих суграђана из Гимназије, успели да претрче преко 3000км, и буду најбољи од 14 школа учесница. Добили су 300 000 динара за куповину спортске опреме и реквизите. Друго место заузела је ОШ ,,Петар Петровић Његош“ из Зрењанина, а треће ОШ ,,Лаза Костић“ из Сомбора.

Овако је изгледала додела награде:

Присутнима су се обратили Вања Удовичић – министар омладине и спорта, Ингве Армстронг – шеф делегације за сарадњу при Европској Унији и Божидар Маљковић – председник Олимпијског комитета Србије.

Апликација TreninGo, развијена од стране Олимпијског комитета Србије, уз сарадњу Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и Европске Уније, за циљ има промовисање спорта, здравог начина живота и физичке активности.

Исидора Ђорђевић, 3/7

Петар Јовановић, 2/6

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s