Кроз ходнике наше школе

Наша Гимназија основана је1871. године, а свој посебни сјај добила је крајем децембра 2019. године, великом реконструкцијом, којом је прилагођена за сваки вид наставе потребан ђацима и професорима наше школе. Наша школа налази се у Улици слободе, у самом центру Смедерева. Управо због ове локације, кроз прозоре школе имамо поглед на један од најлепших споменика нашег града – Карађорђев дуд.

Гимназија располаже са 17 учионица опште намене, укупне површине 948 м2.

Кабинети и лабараторије школе су опремљени свим најзначајнијим инструментима, којих имамо укупно девет – кабинет за хемију, биологију, физику, географију као и три кабинета за рачунарство и информатику са умреженим рачунарима, кабинет за математику и кабинет за друштвене науке.

Наша школа поседује и библиотеку са читаоницом – укупне површине 117 м2 са канцеларијом библиотекара.

Једна од најлепших просторија наше школе сигурно јесте просторија свечане сале, која има површину од чак 193 м2. У свечаној сали налази се и концертни клавир, озвучење и сва потребна опрема за извођење различитих врста наступа.

Део наше школе чине и канцеларије запослених, попут канцеларије директора, педагога, психолога, секретара, административно – финансијске службе, као и наставничке канцеларије – зборнице (површине 62м2).

Фискултурни полигон, који садржи игралишта за мали фудбал и рукомет, простире се на 1955 м2 површине. Просторије за физичко васпитање наше школе укупне су површине 584 м2 и њих чине: фискултурна сала, мушка и женска свлачионица са тоалетима, справарница, канцеларија за наставнике, тераса са галеријом.

Неко ће вам рећи да је школа потребна само ако вам могу наћи посао. Не веруј му. Школа је корисна ако вам може пружити алате за управљање осећањима, разоткривање шарлатана и дивљење заласку сунца, а не само излогу.

Massimo Gramellini

Аутори: Андреа Станковић и Елена Николић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s