Дан пешачења

У суботу, 10. септембра 2022. године, ученици и професори Гимназије Смедерево су, у организацији планинарско-спортског друштва Мироч и у сарадњи са планинарско-спортским клубом Челик, дуж локалних стаза здравља заједно обележили Дан пешачења.

Упркос најављеној киши и олуји за тај дан, шетња је отпочела око 9 часова стазом 1, која је водила узводно поред Дунава до отворених терена за кошарку, па преко улице степеништем на Излетничку улицу, затим Похорском улицом, преко стрелишта у Улицу Петра Драгојевића. Одатле се пут наставио кроз шуму, стазицом до Улице Владимира Назора, до асфалтиране раскрснице, па до скретања лево за Ћир Антину чесму. Затим, уском стазицом и шумским путем до Горичке улице, па преко Карађорђевог пута до просторија ПСК Челик, где је крај прве стазе, дужине 5km. По доласку до Ћир Антине чесме се сасвим разведрило, па се шетња није завршила ту, већ наставила дуж стазе 2. Стаза 2 водила је напред од Ћир Антине чесме до раскрснице шумског пута, где се скренуло десно на стазу којом се поред винограда излази на Тузланску улицу. Скретањем десно из Тузланске улице изaшло се на Тимочку улицу, чији је пут одвео пешаке право на вилу Обреновић. Обиласком виле се ишло до Горичке улице, а Горичком преко Карађорђевог брда до просторија ПСК Челик. Дужина стазе 2 је 7,5 km. Са ове стазе, гимназијалци су наставили право на стазу 3, која се од виле спуштала у Улицу Братства и јединства, па у Војвођанску улицу. Затим у Призренску улицу, где се застало код чесме Константиновића, па у Грочанску улицу. Путеви након Грочанске улице одвели су пешаке право до Записа, где се завршава трећа стаза.

Ученици и професори су наставили око 300m напред и шетњу закључили на највишој тачки Смедерева – Пирамиди, одакле се ишло назад истим путем као са стаза 1 и 2.

Прешавши око 12km, односно приближно 20 хиљада корака, 3 професора и 20 ученика Гимназије заједно су успешно закључили овогодишњу акцију Дана пешачења!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s