,,Наш крај за нашу Јању“

У великој невољи увек има спаса. Мала Јања, девојчица која болује од тумoра на хипофизи, треба лечење. У почетку је терапије имала у Турској, али то је сада немогуће.  Због тога смо решили да јој помогнемо колико можемо. Хуманитарна акција, као и продаја о којој говори чланак је баш основана због тога.

Дана 16.10.2020. у основној школи Бранко Радичевић у Смедереву одржан је хуманитарни базар за Јању. У фискултурној сали су били постављени штандови на којима су биле изложене књиге, школски прибор, рукотворине, посластице и спортски реквизити. Акцију су подржали дарежљиви Савез за школски спорт Смедерево, као и Савез за школски спорт Србије, који су донирали спортске реквизите, тј.лопте, кошаркашке, фудбалске и рукометне. На њиховом штанду су се нашле и клупске мајице и дресови РК ,,Смедерево“, као и заштитне маске Савеза и пројеката као што су ,,Спорт у школе“ и ,,Ђак репортер“. Наша школа се придружила акцији, те су за штандом били ђаци из парламента који су донирањем школског прибора и одеће дали свој допринос. Телевизијске екипе K:CN-а и РТС-а су медијски пропратиле овај хуманитарни базар као и ђаци репортери из школе организатора и Гимназије.

Базар је трајао од 17 до 19 часова, уз поштовање свих прописаних мера, које су спроводили и контролисали професори из пројекта ,,Спорт у школе“. Сакупљено је око 200 000 динара, што можда није довољно, али свакако показује добру вољу, солидарност и одговорност наших суграђана.

Надамо се да смо помогли у развијању свести о хуманости и да ће базар ,,Наш крај за нашу Јању“ свакако бити покретач великих дела.

Фотографије:

Ђаци репортери: Анђелка Јанковић, Арсеније Илић и Петар Јовановић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s